Blogaholic
Logga in
·
Styr upp en egen blogg

PSYKOLOGI - KÄRLEK

 

Igår, när klockan började närma sig midnatt och mörkret var kompakt - drog jag ut och badade med min bästa vän, Samuel. Lite oklokt, kanske ni tänker, och det faktum att det regnade och var sådär halvkyligt. Men innan dess hade vi svettats någorlunda hurtigt framför tevespelet Just Dance 2 och fick sedan lust att bada. Så vi drog ut. Och det var bläcksvart i både luft och hav. But it was worth it!

Badade imorse också. Jag badar hela tiden. Det har blivit som ett slags omöjlig drog. Men huvudsakligen att jag mår bra av det - det är ju inte så att jag blir helt väck och sanslös i en dimma av kokain. Nej, nej. Detta är livsnjutning. Dock spöregnar samt åskar under detta ögonblick. Så jag får väl skriva lite psykologiskt dådå ...

Så till er alla som har kärleksgrubblerier på ryggen, så tänkte jag bara ge ett par nyttiga tips. Jag vet inte varför jag skriver om just detta fenomen, men det dyker ju upp ständigt. På bloggar, på fb-statusar. Tonåringar går och hänger med huvudet över en omöjlig kärleksförlust, en nobbad kärleksförklaring eller bara av ren depression. Men så finns det ju även dessa små turturduvor som håller varandra i hand, gosar och kysser framför allmänheten. Oberörda par som älskar varandra enormt. Här tänkte jag då nämnda några tips på hur du framträder som en lovande partner, hur du glömmer en omöjlig kärlek eller bara försöker framstå som en killmagnet. (Ja, detta är endast tips för tjejer. Ett endaste tips jag har till killar är; hör av er till tjejerna först. Och behandla dem väl).

Är det så att du INTE HAR ETT FÖRHÅLLANDE men ÄR PÅ G med någon, så gäller följande.

Du vill förmodligen framstå som en naturligt behövlig partner, en lovande människa som den killen du gillar ska falla pladask för. Och eftersom du är tjej, ska du aldrig uppträda som om du är mycket framåt i förhållandet, att du vill och är exalterad. Även om du vill så är den perfekta tilldragningskraften att gömma den där ivrigheten under skinnet. Spela som om du ibland är ointresserad, släng lite nonchalant med håret. Visa din sköld så att han kan visa dig respekt. Svara inte för förhastat och snabbt utan dröj med svaret. Ett hårt faktum är att du aldrig ska fråga först, sms:a först eller ringa först. Han är den manliga figuren, den som tar ansvaret att visa intresse genom ett telefonsamtal o s v. Och gör han inte detta, så oroa dig inte. Killar är upptagna och oftast ansvarslösa, de tänker inte lika mycket på oss som vi på dem. Fast gör han den groteska uppföljden att inte ringa eller höra av överhuvudtaget - glöm honom. Vi tjejer är inte värda killar som inväntar oss tjejer. Vi behöver killar som visar sin ödmjukhet i ett sms eller meddelande. 

Behandlar du killen på detta sätt, liksom undvikande och nonchalant - så kan jag garantera att du blir magnettilldragande. Men läs noga och utför noga, för gör du inte rätt så kanske killen hanterar det hela fel. Och tänk ändå inte för mycket. Planera inte för mycket i förväg, endast lite. Så kan det hela komma naturligt i sig.

Så följande punkteringar är:

 • Var nonchalant och håll näsan i vädret. Låt killen hålla sig på knä och bedja.
 • Även om du är ivrig och exalterande och framåt, så dölj detta faktum. Killar blir olyckligtvis äcklade om man sitter och skickar honungssöta sms tjugofyra timmar om dygnet.
 • Låt honom fråga först. Vad det än gäller. Han ställer frågorna, du besvarar. 
 • Bli inte för surmulen om han inte hör av sig - killar är ändå lite ansvarslösa.
 • Hör han inte av sig överhuvudtaget - lämna och glöm honom.
 • Visa lite avundsjuka om han umgås med andra tjejer. Men inte för mycket. Även i detta fall kan killen bli lite äcklad om du beter dig som en ansvarstagande mamma och tabubelägger hans kontakter.
 • Och trots att du är lite hård på ytan, var även mjuk. Krama hans arm och tala om för honom hur fantastisk han är, att du älskar honom. Sedan kan du hårdna till lite och vara nonchalant igen. Glöm dock aldrig att tala om för honom hur mycket du tycker om honom!

 

 

Är det så att du är SINGEL, HOPPLÖST FÖRÄLSKAD och på något vis VILL GLÖMMA DIN KÄRLEK - gäller följande tips:

En hopplös förälskelse är aldrig lycklig att hantera. Vi hoppas, hoppas och får sedan en hel svärm av grubblerier i ansiktet. Ingen besvaring. Ingenting. Och enligt mig, är då denna hopplöshet inte dig värd. Det bästa är då att låta förälskelsen avta, kallna. Och för er som är beredda att dö en hastig död på tågrälsen för kärleken - gör det inte. Livet är så mycket mer värt än en människa som inte besvarar eran hjärtslitande förälskelse.

När man säger att du borde glömma killen, så gör du det oftast inte. Det är som att säga "Tänk absolut inte på en rosa elefant nu!". Vad tänkte du då då? Ljug inte. Jag vet att du tänkte på en rosa elefant!

Sådan är våran hjärna. Vi säger det ena, men gör motsattsen. Det kallas omvänd psykologi. Enligt mig är då detta tips någorlunda fungerande. När du väl tänker på honom, tänk då såhär "Jag får tänka på honom, ja, det får jag. Men jag orkar inte. Han är för jobbig". Försökte du? Och gick det inte? Mata in denna mening varje dag, gärna flera gånger om dagen. Så fort han faller in i dina tankar, så sätter du ned en avgränsning. Han får inte drabba mig av hopplösheten!

Och ser du honom - visa inga tecken på kärlek. För är han en sådan som sällan besvarar, så håller du ytan svalnad. Som de förra tipsen, fungerar även i detta fall att visa en nonchalanthet. 

Vill du dock att han ska bry sig, så försök att ändra ditt humör. Försök honom att reagera, kolla på dig, undra. Som jag brukar säga: "Du är huvudrollen i en spektakel!". Du spelar ett spel. Han ser på. Han kommenterar slutligen oftast. Någon gång kan du försöka spela överlycklig, nästa gång överrumplad och tredje gången tvär och surmulen. Tappa din penna på golvet med flit och låt honom plocka upp den och räcka den till dig. Säg tack och le ett vackert leende, fånga hans ögonglober. För synar du honom riktigt i ögonen, träder du in i hans sfär. Ögonen är porten in till hans själ.

Så följande punkteringar är:

 • Intala för dig själv att du får tänka på honom, men inte orkar. Han är inte värd ditt tankekretslopp. Endast egen-psykologi kan bota.
 • Förtryck tankarna om honom genom att spendera din tid med vänner, familj, på äventyr. Det sägs även att en liten dos choklad (speciellt mörkchoklad) botar kärleksdepressioner och ersätter sorgen med en lycka.
 • Visa inga tydliga och förhastade kärlekslustar. Det kan komma för plötsligt.
 • Behåll nonchalantheten och stoltheten att vara tjej/kvinna.
 • Spela "huvudrollen" i ett spektakel och ändra ditt humör så ofta du kan. Naturligtvis inte varje dag, men åtminstone någon gång för att se reaktionen.
 • Utspela låtsade "oups-jag-tappade-pennan"-incidenter. Du kan även använda dig av annat än en penna; väskan, hårband, anteckningsblock - vad som helst.

 

Kolla honom djupt i ögonen. Kanske lyckas du nila fast fiskkroken i ögongloberna, så att han sedan följer efter dig. För det sägs ju att killarnas ögon är måltavlan.

 

Är det så att du HAR ETT FÖRHÅLLANDE, finns det inte så många tips dock. Försök bara att vara en livlig och godhjärtad partner. Och självklart trogen. För killar gillar inte otrogenhet. Vem gör liksom det?

 

Förövrigt så är kärlek inte alltid lycklig, som själva namnet och beskrivningen anses vara. Kärlek, speciellt i tonåren, kan vara en allvarlig depression samt självmordsanledning. Men när man väl finner den man älskar och trivs med, kan kärleken visa sin vaxglansiga och silkesmjuka fasad. Just den fasaden vill vi alla känna. Dock får man ju inte alltid det man vill ha.

Detta blev, som jag ser, ett låååångt inlägg om psykologi. Hope you enjoyed it! Själv älskar jag att sitta och skriva om sådant här som jag så många gånger studerat i böcker, på internet och i huvudet. Hoppas ni även har fått tips!

 Publicerat klockan 16:01, den 6 augusti 2011
Postat i kategorin Psykologi/livsstil
Dela med dig på Facebook, MySpace, Delicious

Det finns inga kommentarer

Skriv en kommentar

Namn
Email
Bloggadress
Vad blir noll plus sex? (Svara i siffror.)
Kommentar
Laddar captcha...
Om den inte laddar, var god inaktivera av Adblock!
För att publicera en kommentar måste du verifiera vår Captcha. Den använder under några sekunder en del av din processor för att bekräfta att du inte är en bot.